Jumaat, 2 Julai 2010

Peribahasa Moden

1. Lembu punya susu, Nestle dapat nama.

Maknanya:
Macam mana keras bekerja pun, macam mananya canggih idea kita pun,  last last, boss jugak yang dapat nama.  Apakan tidak, kat dalam management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat ketua boss.

2.  Melepaskan batuk di dalam lift.

Maknanya: Hello! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah tempat yang sesuai! Janganlah di tempat awam yang tertutup.

3.  Seperti anjing jantan dengan  anjing betina.

Maknanya:
 Dua orang  yang  pantang bertemu. asyik nak berasmara saja.

4.  Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ke najis jugak dia hinggap.

Maknanya:
 Orang kalau dah perokok tu. kalau dia berenti.  akhirnya dia gerenti start balik punyer.

5.  Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.

Maknanya:
 Jangan macam bagus.  pasal  yang  macam bagus tu lah selalunya tak bagus.

6.  Biar putih tulang jangan kuning gigi.

Maknanya:
 Macam mana nya hensome ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga, kuning-berkarat, jangan lah cuba nak mengurat.Geli-geman di buat nya.

7.  Kalau tidak ada angin masakan satu MRT boleh bau busuk?

Maknanya:
 Ada orang kentotlah tu.

8.  Seperti kacang lupakan mamak kacang putih.

Maknanya:
 Orang  yang  tak sedar diri. tak kenang jasa baik orang  yang  mula-mula mempopularkan dia.

9.  Ada udang di sebalik udang lain

Maknanya:
Jangan  sangka  yang  duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang. check betul-betul, mesti ada seorang lagi.
kat bawah ke.  kat tengah ke. tengah baring ke.

10.  Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.

Maknanya:

"maknanya. . .maknanya."

Jangan nak tersengih-sengih kat depan PC.

Pergi buat kerja sekarang.


Jangan marah.
Catat Ulasan

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
ss_blog_claim=dc2528763f2a82dfab1dcf2c3c1a543b