Isnin, 19 Jun 2017

18 Barang Peninggalan Sejarah Paling Mengerikan Di Dunia

Kerusi penyihir dari abad 18

 Kerusi ini digunakan untuk menyeksa, sebahagian besar diperuntukkan untuk menghukum orang yang mempunyai ilmu sihir dan guna-guna.

Seseorang yang tidak bernasib baik akan duduk di kerusi ini dan akan terbunuh secara perlahan sehingga kekurangan darah.


Almari penyimpanan racun pada abad ke-17Mata pisau mengerikan yang berlumuran darahSebuah kepala mumia dari awal abad ke-20Motor Norton dari Inggeris yang digunakan untuk mengangkut kerandaPos berdarah

 Di London tahun 1930an mengizinkan orang ramai untuk menghantar bangkai haiwan mati melalui pos, selagi darahnya tidak bersepah.


Jari kaki tiruan ditemui di makam Tabeketenmut, MesirPeralatan memburu vampire pada abad ke-20Gergaji pemotong tulang manusia untuk keperluan perubatanTangan kiri mekanik yang digunakan pada tahun 1850 hingga 1910Set ubat morfin dari zaman Ratu VictoriaMary Magdalene


Mary Magdalene yang berada di ruang bawah tanah gereja St. Maximinin la Saint Baume. Terletak di Perancis.


Kepala manusia

 Sejumlah kepala manusia yang diawetkan untuk keperluan perubatan.


Model anatomi dari abad 17Model anatomi buatan Dr. Louis Auzoux pada tahun 1880Di antara pertunjukkan aneh dari masa laluKostum Halloween pada masa laluSangkar kubur

Di era Victoria (Zaman di mana Ratu Victoria memerintah di Inggeris), perkuburan di sana dikurung dengan sangkar untuk mengelakkan mayat berubah menjadi Vampire.

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...