Selasa, 23 April 2019

Have Fun in KL Sentral


Banyak sebabnya kenapa stay berdekatan KL Sentral adalah satu keputusan yang tepat. Jimat masa, wang dan tenaga untuk ke kawasan menarik di KL. Camne pulak dengan penginapan? Mesti mahal kan?  Jangan risau, sebenarnya terdapat banyak hotel dengan harga yang murah yang terdapat di sekitar KL Sentral. Teruskan baca senarai cheap hotels in KL Sentral confirm tak rugi.

Hotel Prescott ini bukan sahaja berlokasi strategik sebab terletak di kawasan hab pengangkutan KL, malahan harganya juga sangat berpatutan, macam tak percaya sahaja. Setiap bilik yang dijaga dengan bersih di Hotel Prescott lengkap dengan penyejuk udara, TV bersaluran satelit, cerek elektrik dan peti simpanan keselamatan untuk korang menyimpan barangan berharga sewaktu makan angin di sekitar bandaraya. Toilet pulak lengkap dengan shower, pengering rambut dan lain-lain lagi kemudahan mandian. Selain itu, bilik-biliknya agak luas dan sesuai untuk korang yang datang bersama keluarga. Kalau korang bernasib baik, korang mungkin akan mendapat bilik yang menawarkan scenery yang indah sekitar KL. Agak menarik dan lengkap untuk sebuah hotel bajet bukan? Bukan itu sahaja, sekiranya korang ingin ke Chinatown yang juga merupakan sebuah lokasi yang menjadi tarikan tourist, hanyalah 20 minit perjalanan kaki dari hotel.

City Central Hotel terletak berdekatan dengan banyak pusat shopping terkenal macam Berjaya Times Square, Fahrenheit 88 dan Suria KLCC yang kesemuanya kurang 4 km dari hotel. Dia juga berdekatan dengan KL Sentral yang hanya 0.2 KM dari hotel, stay di hotel ini memudahkan korang untuk melawati banyak tempat menarik di sekitar KL tanpa perlu bersusah-payah mencari pengangkutan lain. Bilik-bilik yang berkalis bunyi di City Central Hotel ini lengkap dengan penyejuk udara yang menyegarkan dan katil yang selesa. Setelah penat berjalan-jalan di sekitar KL, korang boleh bersantai di dalam bilik sambil minum air kopi atau teh sebab peralatan membuatnya lengkap tersedia.  Kemudahan lain yang disediakan hotel ini adalah pancuran mandian air panas dan peralatan mandian yang lengkap. Untuk hiburan korang, bilik hotel turut memiliki TV berskrin rata yang bersaluran satelit dan akses internet percuma. Kat mana korang nak pergi sekitar KL ni? Semuanya senang sahaja untuk korang akses tanpa bersusah-payah mencari pengangkutan lain sebab Hotel Central ini terletak sangat berdekatan dengan pintu masuk KL Sentral. Kalau korang terasa ingin mengisi perut tak kira masa, di sekitar hotel ini terdapat banyak kedai-kedai makan untuk korang pilih. Semuanya kurang 5 minit berjalan kaki dari hotel.

Setiap bilik di hotel ini sangat bersih, luas dan lengkap dengan penyejuk udara. Kemudahan lain yang disediakan adalah minibar, TV, cerek elektrik serta peralatan membuat air teh dan kopi. Toilet yang luas juga lengkap dengan peralatan mandian untuk keselesaan korang sepanjang penginapan. Selain itu, akses internet yang ditawarkan hotel ini pulak agak mantap untuk korang yang ingin berinstagram sepanjang percutian. Rekaan dalaman bilik-bilik di Hotel Royce ini tampak agak ekslusif dengan gabungan warna macam putih, coklat dan sedikit keemasan pada bahagian tertentu. Bukan sahaja sejuk dipandang mata, dia juga lengkap dengan segala kemudahan penting macam penyejuk udara serta katil dan bantal yang empuk untuk keselesaan tidur malam korang. Bab makanan pulak, memang korang tak perlu risau, banyak kedai-kedai makanan tempatan yang best terdapat di sekitar hotel. Kalau korang ke Rooftop Bar hotel ini, korang dapat melihat scenery menakjubkan Menara KL yang cukup indah terutama pada waktu malam.

Sebagai satu hotel bajet, My Hotel terang-terang offer sesuatu yang di luar jangkaan. Kemudahan-kemudahan yang disediakan agak lengkap dan berlokasi strategik lagi. Kedai-kedai makan terdapat agak banyak di sekitar hotel. Setiap bilik kat hotel ini berlantaikan parket dan lengkap dengan aircon untuk korang tidur lena tak kisah cuaca di luar. Bilik-bilik juga memiliki TV bersaluran satelit sebagai hiburan sewaktu anda berehat-rehat di dalam bilik. Di samping itu, kemudahan untuk membuat air turut tersedia. So korang boleh check out my hotel KL Sentral online hotel booking cepat!!!

Kini Anda Boleh Mematikan Fungsi “Tanda Biru” Pada WhatsApp

WhatsApp telah memperkenalkan sokongan “Bluetick”, dimana memperlihatkan anda telah membaca sesuatu mesej daripada rakan anda. Perkara tersebut boleh dikatakan tidak disukai oleh kebanyakkan pengguna WhatsApp.

Pihak WhatsApp memperkenalkan kemaskini baru untuk pengguna Android, membolehkan mereka mematikan fungsi tersebut.
Untuk menggunakan fungsi baru ini, pastikan anda menggunakan WhatsApp untuk Android yang terbaru (versi 2.11.444), dan ke halaman Settings > Privacy. Pada bahagian “Read Receipts” nyah-tandakannya, dan ia tidak lagi akan memaparkan kepada rakan-rakan anda yang lain sekiranya sesuatu mesej telah dilihat ataupun tidak.

Kemaskini baru ini ditawarkan melalui web rasmi WhatsApp sahaja buat masa ini, dan mungkin akan diterbitkan di Google Play Store tidak lama lagi.--amanz.my

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...