Khamis, 6 Julai 2017

SUBHANALLAH DOKTOR DEDAHKAN RAHSIA TALI KECIL YANG SELALU MELEKAT DI PISANG

Pisang mempunyai sumber Pottasium yang menakjubkan dan diantara buah-buahan yang paling baik untuk dijadikan snek. Satu-satunya kelemahan kepada buah adalah helai kulit yang menjengkelkan yang sebenarnya dikenali sebagai Phloem bundle yang anda boleh lihat apabila anda mengupas kulit pisang.
 
Tetapi, walaupun tali-tali kecil yang melekat itu bukanlah yang paling enak, mereka sebenarnya ia sangat penting dan kita tidak boleh menikmati pisang tanpanya, menurut Nicholas D. Gillitt, seorang akademik Amerika Syarikat yang memberikan sedikit petunjuk tentang rahsianya menurut laporan oleh Huffington Post.
 
Petunjuk tentang mengapa helaian serat tersebut sangat penting adalah disebabkan namanya. Phloem bundle adalah salah satu daripada dua jenis tisu pengangkutan yang boleh terdapat pada semua tumbuh-tumbuhan, dan menggerakkan nutrien dan bahan-bahan lain kepada seluruh tumbuhan.
 
Dalam pisang, helai phloem adalah sebab mengapa semua nutrien dapat diagihkan ke seluruh buah yang membolehkannya berkembang menjadi buah yang kita nampak sekarang.SUBHANALLAH Doktor DEDAHKAN RAHSIA Tali Kecil Yang Selalu Melekat Di Pisang
 
Nicholas D. Gillitt, yang merupakan naib presiden penyelidikan pemakanan dan pengarah di Institut Dole Nutrition menjelaskan kepada Huffington Post: Phloem yang cukup diperlukan untuk mengagihkan nutrien ke seluruh tumbuhan.
 
Phloem bundle boleh dimakan dan ia mempunyai nutrisi yang sama dengan pisang, menurut Dr Gillitt.
 
Sumber:- DailyMail via ohmyvirall
 
Malah, tali-tali itu mungkin mengandungi lebih banyak serat daripada buah-buahan lain, katanya.

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...