Rabu, 12 Disember 2018

Merah Jambu itu Warna Syahwat

Apa itu Warna Syahwat dan maksudnya? Merah Jambu menurut kata Dr. HM Tuah Iskandar Al-Haj, Warna Pink ini merupakan Warna Syahwat. Wah! kali pertama mengetahuinya. Adakah Pink warna Lucah? atau bermaksud Keghairahan Seksual? Stop! Aduyai.. nanti Geng Pinky sentap weh! Warna Syahwat yang dimaksudkan adalah Semangat Dalaman dan bukan nafsu yang mendorong ke arah seksual.


Oh! dah Faham. So, Ingat Pink, ingat Syahwat! Ya, Warna Syahwat itu adalah warna semangat. Oleh itu Marilah kita berpakaian bewarna Merah Jambu untuk meningkatkan tahap semangat dalam kehidupan.


Pink Warna untuk Berkasih Sayang

Dari Kata-Kata Ceramah Dato' Dr Fadzilah Kamsah, Warna (pink) Merah Jambu akan meningkatkan motivasi kerja seseorang. Pink juga sinonim dengan warna berkasih sayang. Satu warna istimewa yang memiliki pesona yang mampu melembutkan jiwa seseorang. Manakala Ruang bewarna Merah Jambu diakui mampu mewujudkan suasana romantik.

Merah Jambu Aura Feminin

Merah Jambu merupakan warna kuat aura femininnya dan telah didominasi oleh kaum hawa secara total sehinggakan kaum lelaki segan untuk mengenakan warna pink dalam kehidupan seharian mereka. Walaupun ada lelaki yang berani mencuba namun aura feminin dalam Kelembutan Merah Jambu segera menarik tumpuan ramai hingga timbul rasa tidak selesa. Ia diakui oleh Pelakon Maskulin Malaysia, Fahrin Ahmad yang gemar Baju bewarna Pink ini. Tiba-tiba rasa nak dengar Lagu Kumpulan Feminin pulak.. Oh Memori.

Entri asal sepenuhnya: Maksud Merah Jambu Warna Syahwat.

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...