Rabu, 24 April 2019

~Perkara Pelik Yang Dirakam Oleh Google Maps~


Google Street View adalah salah satu aplikasi oleh Google yang membenarkan pengguna melihat imej gambar berkenaan. Saya kongsikan kepada anda apakah perkara pelik yang berjaya dirakam oleh Google Street View ini~~

Ikuti sepenuhnya di bawah:
1. Sekumpulan orang berbaris di tempat pejalan kaki dan sedang memakai topeng burung merpati. “Burung merpati” tersebut merupakan penulis bagi sebuah portal lawak di Tokyo, Jepun.


2. Seorang lelaki di sebuah rumah di Detroit mengacukan senapang ke arah kenderaan Street View. Beberapa bulan sebelum itu, seorang kanak-kanak berumur 1 tahun dijumpai mati di rumah yang sama.


3. Seorang bayi dilihat ditinggalkan bersendirian berdekatan butik Gucci. Tidak kelihatan orang dewasa disekitar bayi berkenaan. Imej bayi berkenaan dirakam di Taiwan.


4. Ikon Top Gear, The Stig dilihat sedang berdiri sebuah tasik di Loch Ness, Scotland. Dilaporkan ianya adalah untuk mempromosi sebuah buku bertajuk “Where’s Stig?”


5. Seorang lelaki warga Mexico dirakam sedang bersembunyi disebalik hutan dan sedang memakai topeng gas. Kenderaan Google berjaya merakam imej lelaki berkenaan pada tahun 2012.


6. Seorang lelaki di Jerman yang sedang berbogel keluar dari boot kereta beliau. Dikesan selepas beberapa minggu Street View dilancarkan, pihak Google dengan pantas memadam imej berkenaan.

7. Pada tahun 2009, Waldo telah dijumpai menggunakan Street View di Putney, London. Waldo sebenarnya adalah satu pertandingan untuk meraikan pelancaran Google Street View.


8. Seekor penguin dilihat sedang ditunda oleh seorang lelaki yang sedang menaiki basikal jenis Penny Farthing. Bagaimanapun, penguin tersebut adalah mainan dan digunakan untuk mengimbang basikal juara Penny Farthing, Nicky Armstrong.


9. Google Street View berjaya merakam seorang pengedar dadah yang sedang berurus niaga di tepi jalan di Brooklyn. Pengedar dadah tersebut berjaya ditahan oleh pihak polis dan mereka menjumpai heroin, ganja dan peralatan menghisap dadah.


10. Seorang pelacur dan pelanggannya berjaya dirakam ketika sedang melakukan aksi tidak bermoral itu disebuah lorong di Manchester, England. Imej itu bagaimanapun dipadam oleh Google setelah menerima aduan dari orang ramai.


Gambar tanpa Caption, Anda Mampu Memikirkan Captionnya~
She (Or He) Just Couldn’t Hold It Any Longer…

The Dead Body Of A 14-Year-Old Boy

Man On A Mission

Plane Crash - well its fake!

Apakah pula perkara pelik yang dijumpai apabila kita menggunakan Google Street View Malaysia?


credit : [ 1 ] [ 2 ]

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...