Isnin, 7 Ogos 2017

5 Destinasi Percutian Yang Paling Pelik Dunia

1. Pulau Anak Patung


Pulau kecil terletak tidak jauh dari Bandar Raya Mexico, pulau ini mempunyai pelbagai anak patung yang mengerikan tergantung diseluruh pokok dan bangunan.

Anak patung yang pertama berasal dari Don Julian Santana, seorang lelaki mendapati seorang gadis kecil lemas terapung dalam terusan bersama anak patungnya.Bagi menghormati gadis kecil itu dia telah menggantungkan anak patung tersebut sebagai tanda memperingati gadis tersebut. Kemudian dia menggantung lebih banyak anak patung dari satu tempat ke satu tempat setiap hari, sehinggalah dia menjadi taksub dan gila.

Lebih menyedihkan dia didapati mati lemas didalam terusan yang sama. Keluarganya menjadikan pulau itu sebagai tempat pelancongan.

2. Taman Anwick Poison


Duchess of Northumberland, seorang yang sangat tertarik dengan tumbuh-tumbuhan yang mempunyai keupayaan untuk membunuh.
Oleh itu, dia mewujudkan sebuah taman yang dipenuhi dengan lebih daripada seratus tumbuhan yang boleh membunuh. Kini, ia dibuka kepada orang ramai dan mengalu-alukan kanak-kanak tanpa mengira usia .

3. Karni Mata TempleSebuah kuil di bandar Deshnoke di India diberi penghormatan yang dipercayai sebagai penjelmaan semula Durga, dewi yang dianggap sebagai ibu kepada alam semesta, ianya telah dipenuhi dengan tikus.
Apa yang pelik, mereka percaya bahawa tikus-tikus tersebut adalah suci dan tidak membahayakan. Mereka membiarkan tikus-tikus ini berkeliaran dan memberi makan lebih dari 20000 ekor!

4. Pulau IzuPercutian ini memerlukan anda untuk memakai topeng gas. Pulau Izu di Jepun ini terdiri daripada gugusan pulau-pulau gunung berapi yang telah meletus beberapa kali, dan letupan terakhir dicatatkan pada 10 tahun yang lalu.Pulau ini dipenuhi gas yang berbahaya, yang dipercayai dari bawah tanah dan bau yang tidak menyenangkan. Landskap yang subur juga boleh didapati di sini dan pelancong hanya dibenarkan untuk melawat sekali sahaja dan mereka mesti memakai topeng gas seperti yang dikehendaki oleh undang-undang.

5. Desa GnomeLancaster County, Pennsylvania, disini anda akan disambut oleh pengasas dan pemiliknya yang kaya iaitu Humphreys.Beliau akan membawa anda ke dalam dunia yang mempesonakan dengan sejarah, cerita rakyat dan tabiat orang-orang disini. Beliau percaya bahawa makhluk-makhluk ini kerdil berjanggut sebenarnya wujud.

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...