Isnin, 28 Januari 2019

Sejarah TisuMenurut sejarah tisu pertama kali digunakan di Jepun pada abad ke-17. Pada masa itu orang Jepun menggunakan seperti kertas halus untuk menutup dan membersihkan hidungnya ketika bersin, kemudian terus dibuang. Kertas halus itu disebut “washi” atau Japanese Tissue.

Tisu muka pertama kali dipopularkan di Amerika Syarikat pada tahun 1942. Tisu ini pada mulanya digunakan untuk perlengkapan make up artis Hollywood. Tisu dipakai untuk membersihkan krim sejuk sebagai bahagian wajah pelakon teater ketika itu.

Tisu muka memiliki bahan yang ringan dan lembut dibandingkan dengan tisu lain, dengan berat 14-18 grm, dan setiap helainya terdiri dari 2-3 lapisan ringan.

Seiring dengan perkembangan zaman, tisu semakin popular kerana sifatnya yang praktikal, hanya sekali pakai , tak perlu dicuci, pakai buang. Selain itu tisu juga mudah dibawa dan disimpan.

Pelbagai jenis tisu digunakan mengikut kesesuaian dengan keperluan. Pelbagai produk tisu terbaru boleh didapati sekarang dipasaran. Cerita disebalik kegunaan tisu boleh baca disini

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...