Selasa, 8 Ogos 2017

Sisi Gelap Kehidupan Di Hong Kong Sebagai Orang Miskin, Tinggal Di Dalam Sangkar

Pernahkah kamu membayangkan, kehidupan di dalam apartment yang cukup sempit? Hong Kong merupakan sebuah negara yang di iktiraf sebagai negara paling maju di dunia.Tetapi di sebalik kemewahan ini, realiti kesusahan Rakyat Hong Kong jauh lebih serius. Ada di antara mereka yang membina sangkar sebagai tempat tidur dan kebanyakkan rakyat Hong Kong ini juga tinggaL di dalam apartment yang sangat sempit.

Rata-rata apartment di sini mempunyai keluasan sehingga 40 kaki persegi namun ianya sudahpun di bahagikan kepada bilik-bilik kecil untuk di sewakan kepada orang lain.

Namun, memandangkan harga hartanah yang terlampau mahal di sana, bukan kesemua penduduk di Hong Kong mampu untuk tinggal di kediaman yang selesa meskipun bersaiz mikro semata-mata.

Bagi mereka yang tidak berkemampuan, mereka tiada pilihan lain selain terpaksa tinggal di dalam kediaman yang berupa seperti sangkar yang sempit yang layaknya untuk menempatkan binatang liar di zoo.


rumah kandang Hong KongMEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...