Rabu, 25 Mac 2015

Misi jangka pendek

Misi jangka pendek: "Jadi ahli Founder 3000".

Kelayakan:
1. Sendiri mesti jadi associate.
2. Mesti taja sekurang-kurangnya 3 associate.

Faedah:
1.Komisen daripada Leafit eComerce Sale dari level 1 hingga 9 menjadi 2 kali ganda drpd biasa.
2. 3000 org founder berkongsi sama rata peratus keuntungan daripada semua pengguna Leafit yg tiada referrer. (Bayangkan kalau ada 500 juta pengguna Leafit!!)

Produk: leafit
Nama Syarikat: iGrow Network (USA) (http://igrownet.com/Registered)
Nama Produk: LEAFIT (aplikasi Network Sosial)

Apa itu LEAFIT?

LEAFIT merupakan sejenis aplikasi network sosial (Social Network Application) yang serupa dengan INSTAGRAM tetapi mempunyai kelebihan-kelebihan tersendiri yang menjadikan aplikasi ini sangat luar biasa dan mungkin akan digunakan oleh jutaan pengguna di seluruh dunia. Aplikasi Leafit bakal muncul di telefon-telefon pintar pada bulan Mac 2015.

Kelebihan LEAFIT:

- Leafit berkerjasama dengan beribu-ribu jenama dan syarikat terkenal di seluruh dunia yang ingin memasarkan produk mereka di dalam aplikasi Leafit. - Setiap pengguna Leafit berpeluang menjana pendapatan sehingga berjuta-juta dollar hanya dengan menjual produk orang lain yang sudah dihubungkan dengan sistem affiliate Leafit. -Menjual produk orang lain di Leafit adalah semudah tiga langlah iaitu “Ambil gambar, tag jenama dan kongsi gambar ke Leafit atau ke Facebook atau ke Twitter”. -Apabila sesuatu produk yang dikongsi itu terjual, syarikat pengeluar/penjual produk tersebut akan membayar komisen kepada pengguna Leafit dan pemilik Leafit iaitu iGrow Network.

- Leafit direka khas agar gambar-gambar yang dikongsi di dalamnya menjadi viral. Leafit juga mempunya penampilan yang menarik dan mempunyai banyak ciri yang lebih hebat daripada Facebook dan Instagram.

- Berdasarkan kelebihan-kelebihan yang terdapat pada Leafit, dijangkakan bahawa akan terdapat berjuta-juta pengguna laman sosial akan mula menggunakannya apabila ia dilancarkan nanti.

- Senarai syarikat dan jenama yang akan berhubung dengan sistem affiliate Leafit akan sentiasa bertambah dari semasa ke semasa. Hal ini akan membuka lebih banyak peluang kepada orang ramai untuk menjana pendapatan melalui aplikasi laman sosial dengan hanya melakukan apa yang mereka suka lakukan dan sedang lakukan iaitu berkongsi gambar.

Terima kasih di atas minat anda terhadap peluang yang ingin saya kongsikan.

Nama Syarikat: iGrow Network (USA) (http://igrownet.com/Registered)

Nama Produk: LEAFIT (aplikasi Network Sosial)

Anda pernah mendengar Leafit?

Media sosial terbaru seperti Facebook yang akan dilancarkan pada bulan April 2015 dari US. Anda boleh mendaftar secara PERCUMA dalam sistem ini

Sebagai Free Affiliate, anda boleh menjana dua jenis pendapatan iaitu:

Anda akan dapat 17 USD untuk setiap Free Affiliate tajaan anda yang upgrade kepada Associate. Anda akan dapat 10% daripada komisen jualan yang yang diperoleh oleh iGrow melalui network level 1 anda.

Untuk memperolehi pendapatan seperti di atas, anda hanya perlu sebarkan Affiliate Link anda kepada rakan-rakan anda. Apabila mereka mendaftar dan menjadi pengguna LEAFIT, anda berpeluang untuk dapat komisen. Jika ada di antara mereka yang upgrade menjadi Associate, anda akan mendapat 17 USD setiap seorang.

Untuk meningkatkan potensi pendapatan anda di iGrow ini, anda boleh pertimbangkan untuk upgrade diri anda kepada ASSOCIATE. Sebagai Associate, anda berpeluang untuk menjana pendapatan seperti berikut:

Anda akan dapat komisen jualan sehingga 9 peringkat.

1. Anda akan dapat komisen mingguan dan bulanan daripada keahlian

2. Associate tajaan anda sehingga 9 peringkat.

3. Anda layak masuk ke dalam matriks komisen 3 X 9 dan berpotensi mendapat sehingga ribuan USD sebulan.

4. Evergreen Check Match (Komisen bulanan berdasarkan jualan pasukan)

5. Anda akan layak masuk ke dalam “iGrow University” yang akan mengajar anda segala ilmu.

Untuk info lebih lanjut, sila layari http://igrownet.com/Registered

Apa itu iGrow Network?

iGrow Network ialah sebuah syarikat dari USA yang merupakan pemilik kepada aplikasi Leafit ini. iGrow Network sedang mempelawa orang ramai untuk menyebarkan aplikasi Leafit ini ke seluruh dunia agar orang ramai menggunakan aplikasi ini dan memanfaatkan kelebihannya apabila ia dilancarkan nanti. Orang yang menyebarkan aplikasi ini kepada orang lain akan menerima komisen daripada syarikat melalui beberapa pelan ganjaran yang hebat.

Terdapat dua pilihan untuk menjadi pengedar aplikasi Leafit ini iaitu sama ada menjadi Free Affiliate atau menjadi Associate iGrow Network.

Menjadi ahli Free Affiliate adalah percuma. Sebagai ahli Free Affiliate, anda akan mendapat 10% daripada keuntungan yang dijana oleh iGrow Network apabila rakan-rakan anda menggunakan Leafit untuk menjual produk orang lain yang ada hubungan dengan Leafit. Ahli Free Affiliate juga akan menerima komisen sebanyak 17USD apabila ada rakannya yang mendaftarkan diri sebagai Associate.

Menjadi ahli Associate pula memerlukan yuran bulanan sebanyak 49USD. Jika anda menjadi ahli associate, maka anda akan layak menerima ganjaran-ganjaran yang lumayan seperti berikut (ringkasan)*:

1. Layak masuk ke dalam iGrow Universiti yang menawarkan satu kursus atas talian yang melayakkan anda mendapat sijil "Certified Online Marketing Associate" iaitu satu sijil pemasaran yang diiktiraf di US. (Yuran pengajian untuk mendapatkan sijil ini di mana-mana universiti di USA ialah lebih kurang 12,000USD).

2. Layak mendapat komisen keuntungan yang dijana oleh Grow Network apabila rakan-rakan anda menggunakan Leafit dan rakan kepada rakan anda sehingga generasi kesembilan menggunakan Leafit.

3. Layak mendapat komisen uni-level sehingga generasi kesembilan

4. Layak mendapat komisen mingguan dan bulanan melalui sistem matrix iGrow Network.

Peluang ini datang dari US ke Asia melalui Sabah kerana founder iGrownet ada kawan org Sabah.

Produk: leafit
Nama Syarikat: iGrow Network (USA) (http://igrownet.com/Registered)
Nama Produk: LEAFIT (aplikasi Network Sosial)

11 jenis manusia didoa malaikat

Bersama Mohd Zawawi Yusoh

PERCAYA kepada malaikat adalah antara rukun iman. Ada malaikat yang ditugaskan berdoa kepada makhluk manusia dan sudah tentu seseorang yang didoakan malaikat mendapat keistimewaan.

Dalam hidup, kita sangat memerlukan bantuan rohani dalam menghadapi ujian yang kian mencabar. Bantuan dan sokongan malaikat sangat diperlukan.

Kali ini penulis ingin menyenaraikan antara jenis manusia yang akan menerima doa malaikat.

Ketika kita menghadapi masalah, kerumitan, keperluan dan bimbingan, bukan saja kita perlukan kekuatan doa dari lidah, tetapi juga sokongan malaikat.

Antara orang yang mendapat doa malaikat ialah:

1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: "Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci."

2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: "Tidaklah salah seorang antara kalian yang duduk menunggu solat, selama ia berada dalam keadaan suci, kecuali kalangan malaikat akan mendoakannya: 'Ya Allah, ampunilah ia. Ya Allah sayangilah ia.'"

3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat ke atas (orang) yang berada pada saf depan."

4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah (tidak membiarkan kekosongan di dalam saf).

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat selalu berselawat kepada orang yang menyambung saf."

5. Kalangan malaikat mengucapkan 'amin' ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: "Jika seorang imam membaca...(ayat terakhir al-Fatihah sehingga selesai), ucapkanlah oleh kamu 'aamiin' kerana sesiapa yang ucapannya itu bertepatan dengan ucapan malaikat, dia akan diampuni dosanya yang lalu."

6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Kalangan malaikat akan selalu berselawat kepada satu antara kalian selama ia ada di dalam tempat solat, di mana ia melakukan solat."

7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: "Kalangan malaikat berkumpul pada saat solat Subuh lalu malaikat (yang menyertai hamba) pada malam hari (yang sudah bertugas malam hari hingga Subuh) naik (ke langit) dan malaikat pada siang hari tetap tinggal.

"Kemudian mereka berkumpul lagi pada waktu solat Asar dan malaikat yang ditugaskan pada siang hari (hingga solat Asar) naik (ke langit) sedangkan malaikat yang bertugas pada malam hari tetap tinggal lalu Allah bertanya kepada mereka: "Bagaimana kalian meninggalkan hamba-Ku?"

Mereka menjawab: 'Kami datang sedangkan mereka sedang melakukan solat dan kami tinggalkan mereka sedangkan mereka sedang melakukan solat, ampunilah mereka pada hari kiamat.'"

8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Doa seorang Muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, malaikat itu berkata 'aamiin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan.'"

9. Orang yang membelanjakan harta (infak).

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Tidak satu hari pun di mana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: 'Ya Allah, berikanlah ganti bagi orang yang berinfak...'"

10. Orang yang sedang makan sahur.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: "Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat kepada orang yang sedang makan sahur."

11. Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Tidaklah seorang mukmin menjenguk saudaranya kecuali Allah akan mengutus 70,000 malaikat untuknya yang akan berselawat kepadanya di waktu siang hingga petang dan di waktu malam hingga Subuh."

Itulah antara mereka yang mendapat doa malaikat. Semoga kita termasuk dan tersenarai sama.
Wallahu'alam.

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...