Sabtu, 30 April 2016

8 Perkara Lelaki Perlu Tahu Tentang Perempuan

mgjk
1. Cerewet
Bukan cerewet/fussy tak tentu pasal tapi kan perempuan ni kalau boleh semua nak perfect. Sebab tu la kadang2 perempuan ni jadi cerewet. Contoh paling mudah time shopping alahai bejanggut, mana-mana lelaki yg ikut perempuan shopping. Nak pilih baju satu macam nak beli emas.
2. Cinta
Perempuan selalu kalah bab cinta. Contoh masa becinta bukan main kalau bf cakap semua ikut, mak ayah cakap jenuh la nak ikut.
3. Korban
Sebab cinta jugak perempuan sanggup bekorban. Bab ni ada baik dan ada buruknya. Yang baik perempuan sanggup bekorban ketepikan diri sendiri demi orang dia sayang.
4. Manja
Perempuan tak manja? Secara semulajadi memang perasaan untuk dimanja dibelai tu agak tinggi. Bukan manja pada lelaki je tetapi manja dengan semua orang. Kadang-kadang ada yang over manja tu gedik namanye :p
5. Sensitif
Lelaki semua jangan lah tekejut kalau perempuan asal tengok cerita hindustan je menangis, kena marah sikit tarik muka, tak dapat benda dia nak dia merajuk, dah kate pun senstitif. Banyak yang kita kena bersabar
6. Akal
Perempuan Allah cipta dgn 9 nafsu 1 akal tebalik dgn lelaki. Jadinya perempuan selalu ikutkan hati dari lojik akal. Contoh perempuan ni bila becakap ikut sedap mulut je lagi-lagi kalau tengah marah. Nasib la sape kena sembur tu.
7. Materialistik
Ini fitrah manusia bukan perempuan je. Semua orang kalau boleh nak hidup mewah/senang. Lagi la perempuan yang nak cari calon suami. Perempuan ni bukan ape dorang lebih kepada jaminan. Kalau dapat calon yangg berduit tu selamat la hidup kononnya. Tapi pecaya la sekali perempuan tu dah cinta mati dengan lelaki dia tak kisah lelaki tu beduit or not. Semua dia tolak tepi.
8. Perempuan = Lelaki
Tak suka didesak, tak suka tekongkong, ada ego sendiri sama macam lelaki. Keras kepala tapi macam kerak nasi kalau kena cara insyaAllah mudah dibentuk.
Note: Bukan semua perempuan seperti dinyatakan di atas. Mungkin ade segelintir yang bebeza. Nama pun manusia rambut sama hitam hati lain-lain. Kongsikan artikel ini.
Catat Ulasan

MEDAL OF HONOR TO ALL MY FOLLOWERS. PLACE IT TO YOUR BLOG.TQ FOR YOUR SUPPORT.

WSB

PENAFIAN / DENIAL

B'jue Corner tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan kandungan di dalam blog ini.

B'jue Corner irresponsible on any loss or damage undergone because use content in this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...